Măcinul a avut o prezență notabilă la TOURISM & TRAVEL EXPO – 2023 Chișinău

De Mihai Vintilă 10 Aprilie 2023, 20:51 Turism

romania la moldexpo turism 2023

Centrul de expoziții Moldexpo din Chișinău a fost gazda târgului TOURISM & TRAVEL EXPO – 2023, dedicat turismului, menit să contribuie la dezvoltarea industriei ospitalităţii din Republica Moldova. În deschiderea manifestării s-a semnat Parteneriatul strategic pe domeniul turismului: Republica Moldova – România.

România a avut o prezență consistentă și diversă fiind într-un fel vedeta târgului. Am remarcat standul județului Arad, bine mobilat, bine dotat cu materiale informative inclusiv cu o instalație prin care vizitatorii târgului puteau vedea monumente și obiective turistice prin realitate virtuală.

oua incondeiate de bucovina

M-a impresionat și standul comunei Ciocănești din județul Suceava care a prezentat ouă încondeiate și tehnici de realizarea a acestora.

Macin la Chisinau 2023

Pentru mine o mare surpriză a constituit-o însă prezența orașului Măcin. Acel stand a fost însuflețit de directorul Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică Măcin, domnul Dan Staicu și de prezența viceprimarului orașului Măcin domnul Oglan Sorin Horaţiu.

Dan Staicu si Oglan Sorin Horațiu - orasul Macin la moldexpo

macin la turism chisinau

Am putut descoperi frumusețea locurilor aflate doar la o aruncătură de Brăila, gustul plăcintei tradiționale dobrogene de la Greci, aromele de zacuscă precum și vinurile a două crame locale Alcovin Măcin și La Sapata din Somova. Plini de spontaneitate, de informații detaliate, dotați cu diverse materiale de promovare realizate în mare parte prin eforturi proprii, reprezentanții Măcinului s-au bucurat de succes, lucru reflectat și de atenția presei locale și naționale.

bunatati din macin

Moldova poate reprezenta pentru turimul românesc o nouă poartă de intrare. Serviciile noastre, produsele noastre își pot găsi cumpărători avizați. Rămâne doar în voința noastră a arăta că se poate. Măcinul de lângă Brăila a găsit oameni pasionați și resurse pentru a se promova. Nu cu mulți bani ci cu inteligență. Felicitări pentru o astfel de abordare pe care o dorim și din partea autorităților locale din Brăila.

moldexpo turism 2023

Târgul desfășurat în perioada 6 - 9 aprilie 2023 a reunit 64 de expozanți și standurile unor țări precum România, Bulgaria și Georgia. Din păcate organizatorii nu au înțeles scopul unei astfel de manifestații iar prezența locală s-a caracterizat prin heirupism, indolență și lipsă de profesionalism.

În ciuda tuturor neajunsurilor, pentru România, a fost un motiv de mândrie, de a arăta că avem un standard care în această zonă este greu de atins de alții, și că, doar continuând pe acest drum putem crește turismul românesc.

 

Autor Mihai Vintilă 10 Aprilie 2023, 20:51 Turism
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii